top of page

Is Jezus ook op vakantie geweest?Waar je ook bent, ver weg of thuis in Nederland: Hopelijk had je tot nu toe een ontspannen zomer en vakantie. Even weg uit de dagelijkse sleur, je hoofd leegmaken, nieuwe krachten opdoen: daar hebben we allemaal af en toe een time-out voor nodig.


"Is Jezus ook op vakantie geweest?" Ik kreeg deze vraag onlangs van een kind en moest spontaan glimlachen. Jezus op strandvakantie onder de palmbomen? Jezus op trektocht in de bergen? Jezus op sightseeing in de grote stad? Een vreemd idee. Eigenlijk is dit soort vakantie een vrij moderne uitvinding. Reizen in Bijbelse tijden was uitputtend, soms levensgevaarlijk en een stuk minder ontspannend.


Maar dan herinner ik me passages in de Bijbel waarin Jezus zich ook terugtrekt uit het leven van alledag, per boot naar een eenzame plek gaat om alleen te zijn of zijn discipelen uitnodigt om met hem mee te gaan naar een stille plek om uit te rusten. En rustte zelfs de goede God niet uit van zijn werk op de zevende dag? Dat is eigenlijk waar vakantie over gaat: uit de dagelijkse routine stappen, je hoofd leegmaken, nieuwe kracht verzamelen.


Dat je tijdens deze zomerdagen ook de gelegenheid zult vinden om je dagelijkse leven te onderbreken en tijd te vinden voor jezelf en je eigen gedachten. En misschien zelfs voor een gesprek met God.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page